Publicitat
Publicitat

Un estudi alerta sobre el perill del cautxú dels parcs infantils.

Un estudi del CSIC alerta sobre el possible perill en la salut de les persones del cautxú que hi ha com a terra a molts parcs infantils. A l'Escala només dos encara en tenen, tots els que s'han instal·lat de nou estan fets amb altres materials.

Un estudi del CSIC, el Centre Superior d'Investigacions Científiques,  ha alertat del perill que pot suposar el cautxú dels parcs infantils per a la salut i el medi ambient. 

Els investigadors han estudiat com la pluja, la temperatura o la degradació  afecten aquest tipus de materials. A l'estiu, per exemple,  es reescalfa podent arribar als 70 °C.

L'estudi diu que la base dels terres de molts parcs està feta de pneumàtics reciclats i que a sobre hi ha més cautxú nou tenyit amb colors. 

A l'Escala, ara mateix hi ha terra de cautxú a Plaça Catalunya i a la Plaça del Tercer Centenari, la resta o són amb sorra o amb altres materials com gespa artificial.

Des de l'ajuntament s'explica que per prevenir, quan s'hagin de renovar algun dels dos parcs infantils amb terra de cautxú, ja es farà amb altres tipus de materials.

A la segona fase de la investigació s'avaluarà  si quan la canalla juga en un d'aquests parcs pot arribar a inhalar o ingerir les micropartícules del cautxú.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar