Publicitat
Publicitat

Es reforça el control de les palmeres de l'Escala

El mal estat de salut i el risc per als vianants obliguen a talar 4 palmeres a l'Escala, situades a Riells i la Plaça Víctor Català. S'ha fet una revisió d'un total de 52 palmeres i les 3 que s'han tallat a la Plaça de l'Univers se substituiran per tamarius.  

L'estat de salut de les palmeres està a l'ordre del dia de molts ajuntaments a Catalunya. Aquest tipus d'arbrat que es va plantar sobretot als anys 80 i 90 ha rebut l'atac de plagues com la de l'escarabat morrut, que les han debilitat. Amb les tramuntanades i els vents de grop hi ha un perill marcat que els arbres puguin tombar i caure i aquest risc n'obliga a tenir un control. 

La majoria de vegades no es pot detectar el problema a simple cop d'ull, i els tècnics han de fer un estudi a fons de l'estructura interior. A l'Escala s'ha fet aquest estudi a un total de 52 palmeres entre Riells i la Plaça Víctor Català, i 4 d'elles s'han hagut de talar. La primera actuació es va fer just abans del festival Ítaca a la Plaça de l'Univers, el passat mes de març. 

Ara, les tres palmeres talades en aquest indret, seran substituïdes per tamarius

Paral·lelament a aquesta actuació municipal, el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha engegat un projecte per erradicar les palmeres exòtiques que es troben dins els límits del parc natural. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar