Publicitat
Publicitat

Unió de Pagesos no participarà en els talls fronterers del pròxim dilluns

El sindicat no s'adherirà a la protesta dels passos fronterers del pròxim dilluns, perquè considera que "no és legítim" mobilitzar-se en plena campanya electoral europea. Els seus representants aposten per altres mesures per desencallar la situació de la pagesia, tals com emprendre acords de col·laboració o fer arribar als partits les seves proclames.

Agricultors i ramaders volen tallar tots els passos fronterers entre Espanya i França el pròxim dilluns. Les mobilitzacions s'efectuaran a partir de les 10 del matí des d'Irun i fins a la Jonquera, en ambdues bandes dels Pirineus. En concret, una quinzena de col·lectius vinculats a la pagesia han donat suport a l'acció reivindicativa, que a Catalunya està encapçalada per Revolta Pagesa, i que coincideix en plena campanya electoral del Parlament Europeu. 

Quan falta menys d'una setmana perquè s'interrompi la circulació, el sindicat majoritari de l'agricultura a Catalunya ha anunciat que es desmarca de la protesta. Unió de Pagesos ha assegurat que no vol intervenir en la cita europea amb una mobilització, perquè tampoc voldria que els polítics ho fessin durant els comicis sindicals. A més, els seus representants han explicat, que els organitzadors dels talls els hi han traslladat, que prefereixen que no hi hagi la presència dels sindicats tradicionals. 

En el context electoral, Unió de Pagesos aposta per emprendre altres mesures, tals com fer arribar als partits les seves proclames. De fet, el sindicat ha firmat, aquesta setmana, un acord de col·laboració amb la Confederació Pagesa Occitana (Confédération Paysanne).  L'objectiu és "trobar aliats" que defensin un model de petites produccions agrícoles i ramaderes en detriment de les grans indústries agroalimentàries.

En el document, reclamen a la Unió Europea que avanci en el principi de reciprocitat, perquè els productes importats comptin amb les mateixes condicions de producció que els produïts al continent, o que s'alleugereixin els tràmits burocràtics



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar