Publicitat
Publicitat

Europa torna a suspendre la qualitat de l'aigua de la platja del Rec del Molí

L'Agència Europea del Medi Ambient ha tornat a posar l'etiqueta de pobra a les aigües de la Platja del Rec del Molí, segons l'informe de 2023. Aquest ens europeu sol·licita la prohibició del bany i demana prendre mesures de millora. L'Ajuntament de l'Escala considera "injust" que es demani tancar la platja del Rec del Molí i defensa les mesures adoptades fins al moment. 

Un any més i en van vuit que l'Agència Europea del Medi Ambient posa el punt de mira en la qualitat de les aigües de la Platja del Rec del Molí. En l'informe emès  amb dades de l'any 2023, aquest ens europeu torna a demanar que s'hi  prohibeixi el bany  i s'adoptin les mesures corresponents per solucionar el problema de contaminació, bàsicament per la presència d'enterobactèries. 

Des de l'Ajuntament de l'Escala es considera una injustícia que la platja del Rec del Molí rebi aquesta qualificació per segon any consecutiu. En un comunicat emès per premsa i xarxes s'exposa que la valoració europea és fruit de mesures parcials d'anys anteriors i que donen un pes molt més gran a dades negatives molt puntuals. 

Amb dades de L'Agència Catalana de l'Aigua, de les 12 mostres realitzades l'any 2023, només en tres casos es va detectar una alteració puntual de la qualitat, les altres 9 mesures van donar valoracions de bona i excel·lent. Són aquestes mateixes mesures les que fa servir Europa en el seu informe anual.   

L'Ajuntament conjuntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua realitza controls periòdics de la qualitat i estat de les aigües de diferents trams del Rec, unes anàlisis que s'han reforçat aquest mateix hivern, amb 12 sensors nous i de moment cap resultat crític.  A més, s’ha fet connectar a la xarxa diverses activitats econòmiques i particulars al voltant del rec que encara no ho estaven.  

L'Ajuntament mantindrà un any més la prohibició del bany al tram més proper a la desembocadura del Rec.

Es mantindrà  la col·laboració amb l'ACA en els controls de qualitat, el treball per esbrinar la procedència de les restes bacterianes  i l'actuació immediata en qualsevol incidència que es pugui presentar. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar