Publicitat
Publicitat

Arriba el 49è aplec, la festa major de la sardana

Presentació de llibre, presentació del CD "60" dels Pescadors de l'Escala, exhibició del Grup de Danses la Farandola i doble audició nocturna escalfen motors demà i dissabte de cara al 49è aplec de la sardana de l'Escala on diumenge s'interpretaran una trentena de sardanes, sis de les quals d'estrena.

El primer cap de setmana de juny està marcat cada any al calendari com el de l'Aplec de la Sardana de l'Escala. Un aplec que enguany arriba a la 49a edició amb dedicatòria especial als 25 anys de Canal 10 Empordà i els 40 de Ràdio l'Escala. 

Abans del dia gran, que és diumenge, s'ha programat una presentació literària a l'Alfolí, divendres a les set. ES tracta del llibre "Hugas i Duran, dues nissagues republicanes" de l'escriptora Pilar Francès, editat per la Fundació Irla.

L'endemà, dissabte, s'intensifica l'activitat, amb havaneres al migdia, ballets catalans a la tadra i doble audició a la nit.

Però la traca final serà diumenge. La sardana omplirà la plaça Catalunya de matí a vespre.  Hi participen tres cobles: Els Rossinyolets, la Principal de Cassà i la Ciutat de Girona. S'interpretaran en total 29 sardanes, sis de les quals seran d'estrena, tres son obligades, el nom de les quals no s'ha facilitat i una sardana revessa. La sessió matinal engega a dos quarts d'onze i la de tarda a dos quarts de cinc.

Els actes protocolaris d'homenatge i lliurament de distincions tindrà lloc al migdia. En cas de mal temps, l'aplec es traslladaria a la sala polivalent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar