Publicitat
Publicitat

La pesca d'encerclament denúncia d'inacció de les administracions en el control de tonyines

La pesca d'encerclament  denúncia que les administracions no fan prou per regular o contrarestar l'increment de tonyines al Mediterrani. Creuen que, després que es vetés la seva pesca, la població ha crescut molt. Els espanten el peix blau i els trenquen les xarxes.

Al port de l'Escala aquest matí han arribat a llotja dos exemplars de palometa blanca, coneguda popularment per lletges.

Són espècies que s'alimenten de peix blau, però ara mateix poc abundants.

No és el cas de les tonyines vermelles, amb una població que va creixent any rere any i que afecta de manera important a la flota d'encerclament del litoral català, espantant els bancs de sardines i anxoves i malmetent les xarxes.

Es creu que el que eren episodis estacionals de migració de les tonyines s'han convertit en una població estable al Mediterrani.

Des del sector del peix blau s'ha parlat amb les administracions. Des de Catalunya se'ls ha escoltat, però Madrid i la Unió Europea són qui reparteixen el pastís.

Es lamenta que no tinguin el mateix tractament que els pagesos en el cas dels pocs senglars. Només demanen que les que pesquen es puguin vendre a la llotja, cosa que els compensaria els desperfectes que les tonyines els generen.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar