Publicitat
Publicitat

Presenten al·legacions contra la promoció de cinc nous sectors hotelers a l'Escala

La IAEDEN i el Fòrum l'Escala-Empúries han presentat al·legacions contra la modificació puntual del planejament urbanístic de l'Escala, que contempla desenvolupar cinc noves zones hoteleres en el municipi. Les entitats ecologistes han exposat, en una xerrada en el CER, que "més turisme no aporta més riquesa".

Els nous sectors hotelers, que promou l'Ajuntament de l'Escala a través d'una modificació puntual del pla general d'ordenació urbana (PGOU), s'ubiquen a una zona boscosa de la Closa d'en Llop, a l'arbreda del Càmping l'Escala i del Càmping Riells, a un espai verd del carrer Mallols i a l'Hotel Nieves Mar, que s'ampliaria en forma d'"U". Entitats ecologistes com la IAEDEN i el Fòrum l'Escala-Empúries ja han mostrat el seu rebuig i és per això, han presentat al·legacions al projecte. Consideren que "el turisme no aporta més riquesa", i que topa amb l'actual context de crisi climàtica.

De fet, ambdues entitats han exposat els seus arguments en contra dels cinc nous sectors hotelers, durant una xerrada al Centre Esportiu i Recreatiu (CER) de l'Escala. L'acte també ha comptat amb la participació de l'investigador especialitzat en turisme i canvi climàtic, Joan Buades. El mallorquí ha explicat que els indrets amb un gran impacte del sector turístic, "són zones que es van empobrint", i ha posat com a exemple, el problema d'accés a l'habitatge o la gestió de l'aigua en època de sequera.

És per això, que Buades ha fet una crida a les institucions públiques, perquè liderin un canvi, que afavoreixi un decreixement del turisme. Assegura que "s'ha de preservar la primera línia costanera, davant el canvi climàtic", i afegeix "que no s'han de construir més pisos turístics, sinó que s'han de dipositar al mercat residencial aquells que estiguin buits". 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar