Publicitat
Publicitat

Aprovades les quotes urbanístiques pels Emperadors

El ple aprova les quotes urbanístiques per als més de 200 propietaris del sector dels Emperadors. El projecte urbanístic té un cost total provisional de 3,8 milions d'euros i l'execució s'entreveu que pugui començar passat l'estiu.

La sessió plenària de maig va donar el vist-i-plau unànim a les quotes urbanístiques d'un projecte del qual fa més d'una dècada que se'n va iniciar la tramitació: la urbanització del sector dels emperadors. Un tràmit més que apropa encara més la consecució d'una obra que fa més d'una dècada que es tramita i que en algun moment havia enfrontat ajuntament i veïns afectats.

El cost total del projecte serà de tres milions 861 mil euros, el termini d'execució és superior a un any i s'entreveu que les obres puguin començar la tardor vinent. I és que feta l'aprovació de les quotes en el ple d'ahir, ara només queda el tràmit de la licitació de les obres.

El punt va ser aprovat per unanimitat dels regidors assistents al ple. Des de l'oposició es va valorar especialment que s'hagin tingut en compte la possibilitat de fraccionament del pagament fins a cinc anys, a suggerència d'ERC.

L'elevat import del projecte ha estat un motiu pel qual s'ha tingut en compte aquesta possibilitat de fraccionament dels pagaments, una qüestió que la llei contempla, argumentava l'alcalde, Josep Bofill.

Sis dels set punts de contingut aprovats ahir ho van ser per unanimitat. Un d'aquests, la cessió d'ús de l'oficina de turisme de l'entrada nord de l'Escala a l'associació Empordà Turisme, que agrupa ajuntaments, empreses privades i els consells comarcals de l'Alt i el Baix Empordà en tasques de promoció d'un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient i la cultura locals.

La cessió es farà efectiva tant bon punt es disposi del conveni que regula aquesta cessió. Actualment es troba pràcticament ultimat i es troba en fase de validació pels serveis jurídics tant de l'Ajuntament com de l'entitat en qüestió.

També per unanimitat es va aprovar la pròrroga dels tallers de memòria que ofereix el Consell Comarcal, ja que s'havia esgotat els cinc anys de vigència de l'acord anterior; la verificació del text refós del Pla Especial de Masies i Cases Rurals, que es tramet ara a la comissió territorial d'urbanisme de Girona per a la seva aprovació definitiva; la compatibilitat de 4 treballadors perquè puguin exercir unes hores activitat privada; i la convalidació de factures per omissió.

L'únic punt que no es va aprovar per unanimitat va ser una modificació de crèdit per valor de 90 mil euros per a fer front a unes factures en concepte de responsabilitat patrimonial, per un cas que es remunta a 2003, d'unes vivendes ubicades al camí Ample que pel mala tramitació de la llicència van perdre drets edificatoris. Els responsables van reclamar responsabilitats civils a l'Ajuntament i aquest ha hagut de compensar-los, un cop esgotat tot el procés administratiu corresponent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar