Publicitat
Publicitat

La vessant més científica de la pesca recreativa

La secció de pesca del Club Nàutic l'Escala ha organitzat la segona jornada de pesca científica d'aquesta primavera. S'hi han agrupat fins a 7 embarcacions amb la missió de capturar diferents espècies i col·laborar amb el projecte científic del Data Collection.

La trobada donava el tret de sortida a les 7 h del matí, amb un petit esmorzar i el repartiment de galledes a cada una de les barques participants. Poc abans de les 8 del matí les barques engegaven motors i es repartien per diferents pescalls de la Badia de Roses i la Costa del Montgrí. 

L'objectiu d'aquesta jornada era la captura de molta varietat d'espècies, tant de peixos com cefalòpodes. Entre els pescadors n'hi havia que practicaven pesca amb mort i altres  la captura i solta. La jornada anava més enllà de la pesca recreativa i s'aprofitava per formar part d'un dels projectes més importants de pesca recreativa i ciència ciutadana, el Data Collection de l'Associació Catalana per la Pesca Responsable.  

Els pescadors havien de mesurar el peix amb un ictiòmetre on figuren les talles reproductives per diferents espècies. La fotografia després s'envia a una base de dades gestionada per l'IcatMar i L'Institut de Ciències del Mar per formar part d'un gran estudi científic. Aquest projecte ha de permetre un millor coneixement dels peixos i talles per tal de millorar-ne la gestió i assolir una pesca recreativa més sostenible.  

Entre les espècies capturades van destacar les aranyes de mida molt gran, els pagells, pagres, serrans i també alguna sèpia i un calamar. La jornada acabava amb la mesura de tots els peixos capturats, un petit aperitiu i un sorteig de diferents obsequis. Ara ja la pròxima sortida de pesca científica haurà d'esperar passat l'estiu. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar