Publicitat
Publicitat

Una cap de setmana per descobrir el Parc del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter

L'Escala fa una mirada científica, ambiental, gastronòmica i esportiva cap al Parc Natural del Montgrí. El Club Nàutic l'Escala i el MARAM han dedicat un cap de setmana sencer a la descoberta del Parc Natural i els seus valors. 

Divendres era una data prou especial per la conservació de la natura, se celebrava el Dia Europeu dels Parcs Naturals. A l'Escala ens toca ben de prop, ja que som territori del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. 

El Club Nàutic l'Escala i el Maram s'han sumat a la iniciativa de celebrar la setmana del Parc Natural del Montgrí amb un seguit d'activitats científiques, nàutiques, de lleure i gastronòmiques per apropar aquest espai natural a les famílies. 

Divendres al vespre el restaurant Bol Roig, acollia una xerrada de Josep Capellà sobre la història dels 40 anys de la protecció de la reserva marina de les Illes Medes, un model que a l'inici es va posar molt en qüestió, però actualment ja és considerat un model d'èxit.

Un model que no ha estat aliè a pressions urbanístiques i turístiques, però que ha sabut trobar un equilibri, més encara després que l'any 2010 esdevingués parc natural. 

En acabar la xerrada es va fer un passi del resum de la pel·lícula: Caçadors d'Imatges, una crònica visual de les Illes Medes.  

Dissabte el MARAM organitzava una visita per descobrir el port de l'Escala i les diferents arts de pesca, un recorregut que acabava amb un tast a cegues on el protagonista era el peix blau. Una dotzena d'assistents van gaudir ben atents de les explicacions i van poder aprendre que la pesca també és una de les identitats del parc.

El tast es convertia en un joc gastronòmic, on s'havia d'endevinar l'ingredient clau de cada un dels plats. 

La trobada de rem per la costa del Parc Natural va ser l'activitat que va proposat el Club Nàutic l'Escala per descobrir el parc des de mar, una nova mirada a un entorn protegit i de gran valor. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar