Publicitat
Publicitat

L'oficina de turisme, sensible amb la CETS

L'oficina de turisme de l'Escala ha rebut un certificat pel compliment dels postulats de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). El document certifica el compliment de tota una sèrie d'accions en favor de la difusió i respecte envers el medi i els parcs naturals.

En plena setmana del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, ahir es va reunir a Pals el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible, en què, a banda de presentar les novetats en turisme sostenible del parc, es van lliurar els certificats a empreses i entitats dels municipis que formen part del parc i compleixen amb els requisits de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Entre aquests, les oficines de turisme de Pals, Torroella-l'Estartit i l'Escala. 

Disposar d'un certificat com el que es va lliurar ahir obliga el seu posseïdor, en aquest cas l'oficina de turisme de l'Escala a accions concretes en àmbits com la connexió amb l'espai natural, millorar el seu comportament ambiental i donar suport al desenvolupament local i conservació del patrimoni.

Entre les accions proposades hi ha la de crear una campanya de comunicació conjunta per donar a conèixer la CETS i que es reconegui la certificació en l'àmbit local, coorganitzar un congrés gastronòmic amb la resta d'oficines de turisme i el Parc o facilitar la mobilitat sostenible ampliant els carrils bici del municipi, entre d'altres.

En la trobada d'ahir a Ca la Pruna de Pals, es va constatar també, a través de la presentació dels resultats d'un estudi sobre públics que visiten el parc, que els habitants dels pobles del Parc Natural, no acaben de conèixer prou bé les virtuts del parc.

El certificat lliurat ahir té una validesa de tres anys i abarca el trienni comprès entre 2024 i 2026.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar