Publicitat
Publicitat

Alumnes de l'institut enregistren una cançó sobre les migracions pel festival Portalblau

Estudiants de 3r d'ESO de l'institut El Pedró de l'Escala participen en un taller de rap, que dirigeix el compositor Babaflow. L'activitat, que forma part de la programació del festival Portalblau, finalitzarà amb l'enregistrament d'un videoclip al juny.

Una desena d'estudiants de 3r d'ESO de l'institut El Pedró, que cursen l'optativa d'oratòria, participen en un taller de rap, batejat com a "Ritme & Flow". És un projecte que forma part de la programació del festival Portalblau, i que dirigeix el compositor i cantant banyolí Babaflow. Aquesta setmana, en concret, han començat a enregistrar les veus d'una cançó, i a principis de juny, rodaran un videoclip musical a la Mar d'en Manassa.

Des de mitjan març, els joves han explorat el rap com a mitjà d'expressió artística i conscienciació social. En primera instància, han adquirit les nocions bàsiques d'aquest gènere musical i posteriorment, han compost una peça que reflexiona sobre les migracions a la Mediterrània.

És la primera vegada, en disset edicions, que el Portalblau teixeix sinergies amb el centre escolar. Les sessions es realitzen periòdicament a l'institut, un cop a la setmana, i després de vuit trobades, els professors n'extreuen un balanç positiu, no només pels resultats obtinguts, sinó també perquè l'alumnat "s'ha implicat" i "ha après la importància d'assajar".

El projecte finalitzarà amb la gravació d'un videoclip, que es proporcionarà a l'organització del Portalblau. L'objectiu és projectar l'audiovisual un dia del festival, tot i que a hores d'ara s'ha d'acabar de concretar la data en el calendari. El centre també ha apuntat que "la intenció és donar continuïtat al taller, i que es pugui repetir el curs vinent".



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar