Publicitat
Publicitat

L'Escala es situa al centre internacional del debat sobre l'esclavatge

El Simposi Internacional sobre l'Esclavatge i les seves seqüeles, posa l'Escala al centre del mapa del debat i recerca sobre l'esclavatge, en l'acte més internacional fins ara organitzat pel Museu de l'Anxova i de la Sal. Conferències, taules rodones, cinema i debats apleguen més d'un centenar de convidats. 

La Inauguració de la placa en record a les víctimes de l'esclavatge al Cementiri Mariner de l'Escala ha estat l'avantsala d'una jornada en què l'Escala s'ha situat a l'epicentre de la investigació i debat internacional sobre l'esclavatge.

L'estrena de la placa ha esdevingut un acte íntim i emotiu on hi han estat presents els màxims representants municipals. El parlament de l'Alcalde, Josep Bofill, ha anat seguit d'unes emotives i transcendentals paraules d'Eloi Coly conservador de la Maison des Esclaves de Goreé al Senegal i Christian Block, del Museu d'Aquitània de Bordeus.  Ambdues personalitats culturals valoraven el paper de l'educació i la difusió  d'aquesta etapa històrica.  

La placa inaugurada al Cementiri Mariner pretén fer memòria d'aquest passat

La difusió de la vinculació del passat escalenc amb l'esclavatge està al darrere de l'estrena d'aquesta placa. 

El primer simposi sobre l'esclavatge i les seves seqüeles donava el tret de sortida aquest matí al Museu de l'Anxova i de la Sal i s'allargarà fins ben avançada la tarda. Més de 100 convidats s'han aplegat a la sala principal per ser testimonis d'un programa de xerrades i debats amb un caire totalment internacional.

Un programa on es pretén sobretot reflexionar sobre el repte dels museus i la societat davant el relat de l'esclavatge.

I no defugir del fet que hem reaccionat tard. 

Un relat que té un vessant marítim importantíssim, sobretot pels grans viatges de catalans, espanyols i europeus cap a les colònies. 

Un dels reptes del simposi és establir una mirada cap al futur, com hem d'afrontar a partir d'ara la divulgació d'aquesta etapa històrica tan funesta.  

Un cop finalitzades les conferències i taules de debat del matí, a les 16h de la tarda hi haurà la projecció de la pel·lícula A Ilha dos Escravos i un fi de jornada amb un concert de músics senegalesos. l'Escala s'ha situat avui amb aquest simposi a la davantera del debat internacional sobre l'esclavatge.    



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar