Publicitat
Publicitat

El Masle acull el simposi sobre l'esclavatge i les seves seqüeles

El Museu de l'Anxova afronta de cara el repte dels museus i la societat davant del relat de l'esclavatge amb el primer simposi internacional sobre el tema que es celebra a Catalunya. La participació rondarà el centenar de persones, amb assistència d'experts 

El simposi "L'Esclavatge i les seves seqüeles (s.XV-XIX)" engega, de fet, aquesta tarda, a quarts de set, al cementiri mariner, amb el descobriment d'una placa commemorativa en record de totes les víctimes de l'esclavatge. S'instal·larà just al costat de la placa que recorda les víctimes de al Guerra Civil, incloent les víctimes dels camps d'extermini nazi.

El simposi en sí, es durà a terme demà, al llarg de tota la jornada, al Museu de l'Anxova i de la Sal, amb presentació de l'exposició i del llibre-catàleg al·lusiu al tema. Comptarà amb l'assistència del delegat de cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calataiud; directors de museus come l d'Història de Catalunya o el Museu Marítim de Barcelona; la presidenta honorària de l'Associació de Museus Marítims de la Mediterrània, entre d'altres. 

A mig matí una intervenció destacada serà la de l'antropòleg i historiador Gustau Nerín, expert en la matèria per parlar de la participació catalana en l'esclavatge. Autor, entre d'altres del llibre "Traficants d'ànimes", on cita, entre d'altres el cas de l'escalenc Pere Manegat.

Per a Lurdes Boix, la millor forma de superar el passat és estudiant-lo, coneixent-lo i afrontant-lo. Mai amagant-lo.

I és que el simposi de demà divendres és, per a Lurdes Boix, dels actes més importants que ha organitzat mai el Museu de l'Anxova, juntament amb la festa de la Sal. Ja hi ha confirmats prop d'un centenar de participants.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar