Publicitat
Publicitat

Ascens del Bisbal Bàsquet, setena posició pel FC l'Escala, derrotes de bàsquet i Escalagde

Toni i Enric Espinosa i Jaume Solé són els tres escalencs que han assolit un ascens històric amb el Bisbal Bàsquet a València. També aquest cap de setmana, futbol i bàsquet han acabat les seves lligues. El FC l'Escala ho ha fet guanyant a Sant Carles de la Ràpita mentre que el CB l'Escala ho ha fet perdent.

El Bisbal Bàsquet és nou equip de LEB Plata. Els de Carles Rofes han guanyat la final contra el Bilbao Basket per 55 a 63 amb tres escalencs a les seves files. Els baix-empordanesos començaven malament la promoció, amb dues derrotes contra Uros i Llíria, però el triomf en el tercer enfrontament contra el Camper andalús va ser vital per classificar-se com a segons de grup.

Tornem cap a l'Escala perquè el primer equip del FC l'Escala ha tancat el primer any a la Tercera Federació amb victòria per 1 a 2 contra la Rapitenca amb gols de Roger Fortuny i Eric Pimentel. Els d'Aday Benítez, amb aquests tres punts, clouen el curs a la setena posició amb 48 punts, essent l'equip més golejador i també l'equip més golejat.

Pel que fa al segon equip goleja el Ventalló per 11 a 1 amb un hattrick de Martí Montsuñer. Ha estat l'últim partit dels de Salam a la lliga regular al Nou Miramar. Els escalencs tanquen temporada al camp del Mas Mascort amb la incògnita de si seran campions. Tot dependrà del Vilamalla-Camallera, dos equips que aspiren també a la primera posició.

I encara en futbol, decisiva victòria del juvenil preferent contra el Figueres per 5 a 1 amb tres gols de Biel González. Els de Xevi Donat, quan falta una jornada per acabar la lliga, són tretzens amb 29 punts. El darrer examen serà a Ripollet i els deures de la salvació encara no estan fets. El juvenil necessitaria guanyar el Ripollet, rival directe, i que el Vic perdés contra el Granollers, que es juga guanyar la lliga.

Tornem al bàsquet perquè el sènior femení i masculí han acabat la lliga. El femení, accidentalment dirigit per Pau Esponellà i Lluc Bosch, perd a Vilassar de Dalt 74 a 45. L'equip no ha comptat ni amb Neus Bermejo ni amb Júlia Espinosa, totes dues eren a València animant el Bisbal Bàsquet. La màxima anotadora ha estat Laida Martínez amb 15 punts. Les blavetes acaben terceres a Segona Catalana.

I derrota ajustada del masculí a Castelló per 63 a 61 amb 21 punts de Joan Mitjanas, 12 de Lluís Pujolàs i 10 de Lluc Bosch. Els de Sergi Jambert tanquen la Primera Territorial Gironina a la darrera posició amb dues victòries i vint-i-quatre derrotes.

I explicar-vos també que el guanyador de la vintena edició de l’Escalagde ha estat l’embarcació Manu Tercer del Club Nàutic Costa Brava – Club de Vela Palamós. Ja sabeu que aquesta regata es divideix en dos. El primer tram és des del Cap d’Agde fins a l’Escala, que enguany ha comptat amb 18 embarcacions, i el segon, la competició Veles d’Empúries té com a escenari el golf de Roses, aquesta vegada amb 52 embarcacions.

La pròxima regata llarga serà la Tramuntana, que anirà del port del Balís al Club Nàutic l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar