Publicitat
Publicitat

Un Triumvirat amb afluència massiva en tots els actes

Assistència massiva de públic als actes del Triumvirat Mediterrà, superant àmpliament les previsions. Dissabte va ser un dia històric a Empúries i ahir l’assistència va ser també massiva a La Platja.

Aquest any, més que mai, les activitats del Triumvirat Mediterrani estaven repartides dissabte a Empúries i diumenge a l'Escala. I aquest any, com feia temps que no passava, les activitats a Empúries van ser especialment concorregudes. Fonts del Museu han informat que al llarg del dissabte van passar pel recinte més de 1800 persones, bona part d'aquestes per seguir activitats del Triumvirat. Sense anar més lluny, les visites guiades eren seguides, cadascuna d'elles per més d'un centenar llarg de curiosos. A l'Àgora grega s'hi trobaven els tallers d'oficis i d'artesans i a la pineda s'hi van poder seguir les activitats més familiars com taller de jocs, taller de joies romanes o el taller gastronòmic per a adults d'Aion Culinary. Al llarg de tot el dia es van poder veure també les evolucions de la Legió V Macedònica. Una jornada acompanyada d'una temperatura ben agradable i d'aspecte plenament estiuenc.

Ja al vespre, a l'Alfolí de la Sal va tenir lloc la conferència sobre les salses del passat a càrrec d'Aion Culinary, a l'Alfolí de la Sal i a les nou de la nit el sopar romà a la plaça Víctor Català. Una activitat que s'havia celebrat en els inici del triumvirat, llavors es convocava a la Mar d'en Manassa. I que aquest any s'ha pogut celebrar gràcies a la implicació de la nova associació Empòrion. Sopar en el qual es van poder tastar una bona amanida, plat principal de mandonguilles amb sèpia i fruita.

L'endemà, diumenge, l'activitat es va centrar en el campament romà instal·lat a La Platja, el mercat d'artesania i productes naturals a La Riba, l'exhibició de vida quotidiana de la Legió V Mac, activitats infantils de pintura romana i, és clar, la Lluita de gladiadors a La Platja, un dels actes més emblemàtics de tots els anys al Triumvirat.

Ha estat un Triumvirat multitudinari, a parer del regidor de turisme i promoció econòmica Martí Guinart. Una bona ocasió per explicar el nostre passat grec i romà.

A nivell més de reflexió enguany la gastronomia era un dels eixos del Triumvirat. Amb l'associació Aion Culinary, dissabte a la tarda es va fer el taller de tast i al vespre la conferència sobre salses del passat. I ahir al migdia l'experiència gastronòmica "el peix blau cap a mar"



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar