Publicitat
Publicitat

informe anual del Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges alerta de la tendència que els fets delictius cada cop es produeixen de forma més escampada al llarg de l'any i no pas concentrats en mesos d'estiu. Ho posa de manifest en el ple extraordinari en què presentava l'informe anual de 2023. Dels 10 expedients oberts durant l'any, només en resten dos per resoldre.

L'any 2023 ha estat un any de baixa intensitat pel que fa a l'activitat del Síndic de Greuges municipal, Carles Cervantes, que ha rebut un total de 33 consultes de les quals només 10 han suposat l'obertura d'un expedient. I els temes comentats en aquestes consultes i expedients giren, la majoria d'ells entorn a temes de via pública, governació, seguretat, sorolls nocturns o demora en permisos, per citar els més habituals.

Durant la presentació de l'informe anual davant el ple, a l'hora de comentar els temes de Seguretat Ciutadana, el síndic va comentar la proliferació de robatories en trasters de comunitats de veïns i com un dels objectes més buscats en aquestes sustraccions son les bicicletes elèctriques. I va afegir com aquest tipus de robatoris es produeixen en qualsevol moment de l'any, no tant concentrat en mesos d'estiu com era habitual fins fa pocs anys.

El Síndic va actuar de coordinador dels processos de pressupostos participatius fets a l'Escala. Processos dels quals manifestà sentir-se'n molt orgullós i dels quals va anunciar que l'any vinent presentarà un informe de l'estat d'execució de tots aquells projectes que van ser-hi aprovats.

Un tema recorrent cada any en l'informe del síndic són les queixes per la lentitud dels processos administratius. Qüestió que va ser admesa per l'alcalde, Josep Bofill, manifestant la preocupació que això genera i apuntant petits passos endavant per atenuar-ho.

El síndic és una figura mediadora entre els veïns i l'administració local present en cada cop més ajuntaments. El de l'Escala en va ser un dels pioners en disposar-ne, aviat farà 25 anys. Una efemèrides que s'està plantejant de celebrar.

Al final de l'exposició de l'informe, tots els grups municipals van agrair la tasca del síndic. En la qüestió de seguretat que hem comentat, van agrair especialment les dades facilitades, destacant que era el primer cop que les escoltaven, tot reiterant la queixa pel fet que no siguin convidats a les Juntes Locals de Seguretat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar