Publicitat
Publicitat

La reforma del passeig Lluís Albert costarà 2 milions d'euros

L'Ajuntament aprova el projecte d'urbanització del passeig Lluís Albert, amb voluntat d'executar-lo la tardor-hivern vinent. Té un cost de poc més de 2 milions d'euros, termini d'execució de vuit mesos i una subvenció dels fons Next Generation de més de 600 mil euros. En el mateix ple, es va fer l'aprovació d'urbanització del barri d'Els Emperadors.

El ple de dilluns va fer un pas important en la concreció de la reforma del Passeig Lluís Albert, entre l'Ave Maria i el Port d'en Perris. Aviat farà tres anys que aquest projecte està damunt la taula i no s'cabava de desencallar, pendents de les negociacions amb Costes per la inclusió de l'àmbit de la piscina del Voramar en aquest projecte.

La reforma anirà en el sentit de pacificar la circulació en aquest vial donant prioritat al peató i en la millora de tots els serveis en superfície i soterrats. Seguirà l'estètica aplicada en la reforma del front marítim. 

Des de l'oposició, ERC es va abstenir a la votació lamentant la pèrdua de places d'aparcament que ocasionarà i discrepant sobre la continuïtat amb la reforma del front marítim.

Van votar a favor del projecte els dos regdiors de Gent i el d'EnComú. Desfensaven els seus respectius posicionaments Montse Caldés i Albert Pons.

Només dos vots en contra. Van ser els d'Alternativa per l'Escala, argumentant que haurien destinat els diners a altres necessitats més urgents com la renovació de la xarxa de canalització de l'aigua potable.

La intenció és enllestir-ne la tramitació en els propers mesos per poder iniciar les obres la tardor vinent. El termini d'execució és de 8 mesos i la intervenció s'hauria d'haver enllestit abans de l'estiu de 2025. Dels dos milions vuitanta mil euros pressupostats, uns 600 mil seran assumits a través d'un fons europeu Next Generation.

En el mateix bloc de projectes d'urbanització, el ple de dijous va fer l'aprovació, en aquest cas ja definitiva, del projecte del sector conegut com "dels emperadors". Projecte que ha patit una llarga tramitació i que es persegueix des de fa anys. Finalment ajuntament i propietaris han arribat a un consens. De fet, el ple va acceptar una sèrie d'al·legacions que han acabat de perfilar el projecte. I el projecte va ser aprovat per unanimitat dels grups presents.

Amb aquest projecte es fa un pas endavant a l'hora de posar-se al dia en les mancances de la xarxa viària local. I va aprofitar per recordar la planificació prevista al Pla Director d'Urbanitzacions.

En el mateix ple es va donar compte de la liquidació del pressupost 2023, amb un resultat negatiu de 122 mil euros, romanent líquid de tresoreria positiu, estalvi net també positiu i un deute viu a 31 de desembre de 94 mil euros.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar