Publicitat
Publicitat

Més de 40 activitats al 28è Triumvirat Mediterrani

El Triumvirat Mediterrani torna a l'Escala el primer cap de setmana de maig amb una quarantena d'activitats i amb novetats destacades en l'àmbit gastronòmic, com la recuperació del sopar romà que feia anys que no es feia. El dissabte 4 els actes es concentraran a Empúries i el diumenge 5 a La Platja.

La fira grecoromana del Triumvirat Mediterrani, de l’Escala, arriba a la 28a edició el cap de setmana del 4 i 5 de maig. Les activitats, com és tradicional, es reparteixen entre el recinte arqueològic d'Empúries i el nucli antic de l'Escala. El dissabte les activitats es concentren sobretot a Empúries, amb visites romanes, tallers d'oficis i artesans romans i exhibicions de tàctica militar romana. També amb una visita a l'audiovisual del criptopòrtic de la Domus dels Mosaics i el bateig del nou gegant de la Colla Gegantera Emporion.

Les activitats del dissabte s'acabaran precisament amb una de les novetats d'enguany: la recuperació del sopar romà a la plaça Víctor Català. Les inscripcions ja es poden fer a l'oficina de turisme, fins dimecres vinent.

Entre aquestes activitats gastronòmiques, hi ha un taller gastronòmic familiar sobre el Garum, un preparat culinari que en època romana s'utilitzava en la condimentació de peixos, carns, verdures i altres plats. Es tracta d’un taller a càrrec de Kuanum, divulgadors culturals i especialistes en arqueogastronomia.

Al nucli antic, la jornada de dissabte inclou també un taller per a nens sobre “els dolços del passat” i un altre per a adults, “tastem el passat”, així com una conferència sobre “les salses del passat”. Totes aquestes activitats gastronòmiques es fan amb la col·laboració d’Aion Culinary.

El diumenge, la programació es concentra al nucli antic, amb activitats de reconstrucció històrica, la tradicional lluita de gladiadors o les demostracions del campament i les tàctiques militars romanes.

Entre les novetats del diumenge, hi ha l’experiència gastronòmica “El peix blau cap a mar”. Es tracta d’una conferència amb 2 tastets de peix blau, acompanyats d'un tast de 3 vins elaborats amb recipients especials que ens permetran entendre la conservació del vi al llarg de la història, tot connectant-lo amb la narrativa del consum de peix al llarg del temps (a càrrec de la Gastronòmica i de Cristina Caparros, dona d'una família pescadora del barri de la Barceloneta de Barcelona i armadora des dels 19 anys. Llicenciada en química i doctora en biotecnologia industrial).© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar