Publicitat
Publicitat

L'Escala és el segon municipi de l'Alt Empordà amb més piscines descobertes

A l'Escala hi ha més de dues mil piscines descobertes. És el segon municipi de la comarca que compta amb un major nombre d'aquestes instal·lacions, només per darrere de Castelló d'Empúries amb gairebé tres mil.

La sequera generalitzada que afecta les conques internes de Catalunya ha posat en entredit l'ompliment de les piscines aquest estiu, sobretot les que es situen en municipis del litoral. A l'Alt Empordà, segons el darrer informe cadastral, la localitat que aplega un major nombre de piscines descobertes és Castelló d'Empúries amb 2799, seguida per l'Escala amb 2085. Si la comparativa s'efectua al conjunt de la demarcació de Girona, ambdues poblacions es mantenen dins les primeres quatre posicions, però Lloret de Mar passa a ocupar el primer lloc amb 2802 i Calonge el tercer amb 2485.

El decret llei que ha aprovat aquesta setmana el govern, el qual obre la porta a omplir piscines públiques i privades si són catalogades com a refugis climàtics, apel·la només els municipis que es troben en fase d'emergència per sequera, uns 241 a tot Catalunya. A la comarca, concretament, es veuen afectades les zones que s'abasteixen per l'aqüífer Fluvià - Muga i pel pantà de Darnius - Boadella.

En canvi, a l'Escala no es modifiquen les restriccions actuals, ja que el subministrament prové de l'aqüífer del Baix Ter i la situació és d'alerta. Així doncs, les piscines no es poden omplir, ni reomplir si no es compta amb un sistema de recirculació de l'aigua i, en el cas concret que es tingui només s'autoritza el reompliment parcial per garantir la qualitat sanitària. Sí que es poden emplenar les piscines que siguin de nova construcció, les que han sofert obres de rehabilitació i les instal·lacions desmuntables de menys de 500 litres dels centres educatius.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar