Publicitat
Publicitat

Una planta sota el mar, el primer llibre de la fundació Alive

La fundació Alive publica, aquest mes d'abril, el seu primer llibre divulgatiu 'Una planta sota el mar'. És el primer llibre de la col·lecció 'La Guita' i vol posar en valor el gram, una planta marina que ocupa una superfície de 800 hectàrees a la badia de Roses.

  El llibre "Una planta sota el mar. El prat de gram a la badia de Roses" és el primer llibre divulgatiu de la fundació Alive. Una publicació dedicada a la Cymodocea nodosa, o popularment coneguda com a gram, una fanerògama marina que ocupa una superfície de 800 hectàrees a la badia de Roses i de la qual se sap molt poca cosa.

L'extens prat que forma aquesta planta serveix de refugi per a un gran nombre d'espècies, convertint-se en un ecosistema molt important des del punt de vista ecològic i econòmic. Tot i enllaçar tres parcs naturals de l'Empordà, el gram sempre ha estat un gran desconegut i un entorn poc atractiu pels amants del submarinisme. Com diu el biòleg Boris Wietzmann és la germana petita de la coneguda posidònia.

El llibre explica, d'una manera gràfica i moltdivulgativa, tota la informació i estudis realitzats al voltant de la planta marina i l'espai que ocupa. Una primera llavor d'una col·lecció de llibres titulada 'La Guita'que neix amb l'objectiu d'apropar l'entorn marí al públic i també contribuir a la seva conservació.

La presentació sencera del llibre es podrà seguir aquest dimecres a les nou del vespre per Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar