Publicitat
Publicitat

L'ACA vol ampliar la depuradora de l'Escala

L'ACA treu a licitació la redacció del projecte per ampliar l'estació de regeneració d'aigua de l'Escala, amb un pressupost de 53 mil euros. L'ampliació consistiria en doblar la capacitat de tractament actual.

L'Estació Regeneradora d'Aigües (ERA) de la depuradora de l'Escala, ubicada de fet en terme municipal d'Albons, posada en servei el 2008 permet tractar 250 m3/h. A dia d'avui, però, i sobretot durant els mesos d'estiu, rep uns cabals superiors a la seva capacitat. Això, afegit al context actual de sequera, i amb l'objectiu primordial d'un millor aprofitament de l'aigua regenerada, ha portat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a posar fil a l'agulla per a la seva ampliació. Aquesta setmana ha anunciat que s'ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu per ampliar-la. El pressupost per a redactar el projecte serà de 53.700 euros i haurà de definir les actuacions que permetin doblar la seva capacitat de tractament, passant dels 250m3/hora actuals als 500. L'anunci ha estat rebut amb satisfacció des de l'Ajuntament.

Per a l'alcalde de l'Escala, aquesta ampliació ajudarà a una millor gestió global del cicle de l'aigua. Un objectiu en el qual, assegura, l'Ajuntament de l'Escala vol incidir-hi tot aportant idees.

La depuradora de l'Escala, gestionada pel Consorci d'Aigües Costa Brava Girona va entrar en servei el 2005 i actualment depura les aigües residuals d'Albons, Bellcaire, l'Escala, part de Torroella de Montgrí, Sant Pere Pescador, l'Armentera, Colomers, Jafre, Verges i La Tallada, que que poden arribar a sumar en puntes d'estiu més de 105 mil habitants. La planta disposa d'un tractament biològic de fangs activats de baixa càrrega, amb eliminació de nitrogen i un tractament terciari. Les aigües tractades es connecten amb el rec del Molí, aportant així un recurs afegit al Rec de Sentmenat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar