Publicitat
Publicitat

Centres de recuperació de fauna salvatge a Catalunya

Els centres de recuperació de fauna salvatge han estat ells protagonistes de la xerrada celebrada a la biblioteca Víctor Català. S'ha explicat com funcionen, quins animals tracte i quin procés es segueix des que arriba un animal ferit fins que es pot tornar a la natura.

La Biblioteca Víctor Català ha estat l'escenari d'una xerrada sobre el centres de recuperació de fauna salvatge que hi ha a Catalunya.

Ha anat a càrrec del biòleg rehabilitador Enric Fusté, que ha explicat que ara mateix hi ha quatre centres d'aquest tipus a Catalunya, que es poden considerar hospitals de fauna salvatge.

Fusté treballa al Parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Els casos que els arriben són molt variats, tant de particulars coma través de centres veterinaris col·laboradors. Hi passen des de pardals a serps, passant per mussols, ratpenats, orenetes o flamencs.

Durant la xerrada es van donar quatre recomanacions bàsiques per aquells que trobin algun animal ferit, insistint sobretot en no donar-los menjar, que els podria acabar matant.

El 112 és el telèfon de referència.

L'activitat forma part del conjunt de propostes que programa la biblioteca. Entre d'altres, aquest dijous al matí s'ha fet un nou taller TIC i demà divendres toca nova sessió  de Biblionadons.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar