Publicitat
Publicitat

Presentació de la novel·la, Guanyaràs una mar llisa

El begurenc Miquel Martín presenta a l'Escala "Guanyaràs una mar llisa", novel·la amb la qual recula fins a mitjan segle dinou per reproduir el món dels corallers i el paisatge humà de la Costa Brava d'aquells anys. És la segona que publica a Periscopi després de l'aclamada "La drecera".

Ple a vessar a la llibreria Vitel·la en la presentació de l'última novel·la de Miquel Martín, "Guanyaràs una mar llisa", amb la qual l'autor begurenc evoca el seu poble natal, reculant fins un temps en què la pesca del corall era una de les principals fonts per a l'economia local, a mitjans del segle dinou. La novel·la retrata la duresa d'aquesta activitat on els corallers sovint s'aventuraven en aigües llunyanes i retrata també el patiment dels qui es quedaven en terra. Martín té un domini mil·limètric de la llengua que aquells valents usaven i que reprodueix amb una pulcritud elegant que fa bategar de nou una petita localitat que avui ha estat transformada de dalt a baix amb l'impacte del turisme.

Amb "Guanyaràs una mar llisa", l'autor espera arribar a un perfil de lector molt divers. I és que conté intriga, suspens, aventura o llegendes i una completa reflexió sobre l'ofici d'escriure.

La ficció de Miquel Martín torna a transcórrer per uns paisatges avui desapareguts que l'autor fixa negre sobre blanc, tot utilitzant la literatura com a eina per mantenir vius uns paisatges i unes costums avui totalment tergiversades per l'impacte del turisme. Ja hi incidia en la seva anterior novel·la, "La drecera", si bé ara reculla molt més enrere.

A la presentació feta a la llibreria Vitel·la, Miquel Martín va estar acompanyat d'Aniol Rafel, editor d'edicions del Periscopi, on s'han publicat tant aquest "Guanyaràs una mar llisa" com l'anterior "La drecera", tot un èxit tant de crítica com de vendes, amb la qual va guanyar el premi Maria Àngels Anglada de narrativa i va ser finalista del Premi Òmnium a la millor novel·la de l'any.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar