Publicitat
Publicitat

Lleuger descens de l'atur a l'Escala

L'Escala tanca el març amb 326 persones que cerquen feina, gairebé un 11% menys en comparació amb el mateix període de l'any passat. La tendència a la baixa en el nombre de desocupats es manté a la localitat en els darrers tres mesos.

L'atur ha baixat un 1,5% aquest març a l'Escala i de retruc, es manté la tendència de decreixement que es registra des de principi d'any a la població. En el transcurs de l'últim mes cinc persones han sortit de les llistes i actualment, hi ha 326 desocupats. Si s'efectua la comparativa anual, la caiguda és substancial, ja que el març de 2023 hi havia 366 persones que cercaven feina, és a dir, un 10,9% més respecte enguany.

Al conjunt de l'Alt Empordà, l'atur intermensual també baixa aquest març amb un 2,13%. En termes absoluts, la xifra es tradueix amb 5.655 persones sense feina, és a dir, el 8,88% dels censats en edat de treballar estan desocupats. Per municipis més poblats, la taxa disminueix un 1,5% a Figueres, un 3,6% a Roses o un 6,4% a Castelló d'Empúries respecte al febrer.

A les comarques gironines l'atur ha disminuït un 2,23%, arran de l'arribada de la Setmana Santa. Així doncs, el descens, que és el més elevat de tota Catalunya, trenca la tendència que s'havia registrat els darrers mesos a la demarcació. En paral·lel, l'inici de la temporada turística, segons les dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, només durant aquest març ha creat gairebé 8.000 nous llocs de treball.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar