Publicitat
Publicitat

'Diàleg de Passions' al primer concert dels Clàssics

L'espectacle 'Diàleg de Passions' dona el tret de sortida al Festival de Concerts Clàssics l'Escala-Empúries. Sota la direcció de Quim Bonal han actual el Cor de l'Empordà amb Xavier Mendoza com a solista, al clavicèmbal Marçal Font i amb la narració d'Enric Arquimbau.

Els Clàssics 2024 s'han estrenat amb un 'Diàleg de passions', una combinació de la Passió segons Sant Joan  de Bach i textos de la Passió de Verges.El primer dels concerts s'ha celebrat a l'església de Sant Pere, en un espectacle de gran format seguit per unes 150 persones.Bach en la seva obra utilitza els textos de l’evangeli joànic, cantat en forma de recitatiu, que va farcint amb àries, corals i turbes.

En l'adaptació s'han substituit aquests textos per d'altres de la representació de Verges adaptats per Jordi Roca.En conjunt, es tracta d'una manera més d'explicar i relatar els fets ocorreguts fa més de dos mil·lennis a Jerusalem.L'audició ha comptat amb la participació del Cor de l’Empordà, integrat per 47 cantaires,  que es va iniciar la temporada 2017-18.És un projecte artístic amb vocació de servei al territori i que neix per ser participatiu, inclusiu, pedagògic i solidari interpretant les grans obres musicals del repertori sacre del barroc, clàssic i romàntic amb els elements d’orquestra, gran cor i parts solistes.Xavier Mendoza, baríton Format a l’Escolania de Montserrat, actuava com a solista. Es deixeble de cant de Carme Bustamante al Conservatori del Liceu i debuta com a professional l’any 1994 al Festival de Peralada amb l’estrena absoluta de “Babel 46”, de  Montsalvatge. Ha estrenat als teatres més importants del país.Marçal Font, pianista Graduat al Conservatori de Girona amb honors, tocava el clavicèmbal. Tot i la seva joventut  ja ha participat amb èxit al Festival Clàssics l’Escala-Empúries,, a la xarxa de músiques de Joventuts Musicals  de Torroella de Montgrí  i molts altres.

La narració dels textos anava a càrrec d'Enric Arquimbau, que compagina la seva activitat entre el teatre i la música. Ha  estat director d’espectacles com “Nadales i Paraules”, “Cançons de bogeries” o “He dit paraules blanques”. Actua sovint en propostes multidisciplinàries amb els millors músics i intèrprets de casa nostra com la Jove orquestra Nacional de Catalunya o el Trio Kandinsky.

La direcció  de 'Diàleg de Passions' és de Quim Bonal, director Nascut a Barcelona, amb llarga trajectòria  i de qui s’ha dit que la seva capacitat de concentració fa que no el distreguin elements externs a l’obra i que el seu discurs és sempre coherent. 

El proper concert dels Clàssics serà el 20 d'abril a les 7 de la tarda a l'Església de Sant Martí d'Empúries, amb 'Dances i Overtures' amb Marco Schiavo i Sergio Marchegiani en una audició de piano a 4 mans.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar