Publicitat
Publicitat

Moció de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

L'Ajuntament es compromet amb l'Agenda 2030 aprovant per unanimitat una moció per fer complir els 17 objectius de desenvolupament sostenible marcats per l'ONU. Ho feia en un ple on acordava també sol·licitar a la Generalitat l'elaboració del Pla Educatiu d'Entorn.

El setembre de 2015 i amb l'acord històric de 192 països , la ONU va aprovar l'Agenda 2030, que incorpora 17 objectius de desenvolupament sostenible que busquen posar fi a la pobresa i la fam, combatre les desigualtats, protegir els drets humans, promoure la igualtat de gènere, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir la protecció del planeta i dels seus recursos naturals. El ple de l'Ajuntament, a través d'una moció aprovada per unanimitat, es va comprometre ahir a treballar en pro d'aquests objectius i va sol·licitar l'adhesió a l'aliança Catalunya 2030.

Uns arguments defensats per unanimitat dels grups municipals. N'escoltem la defensa que en feien els respectius portaveus municipals, tots plenament d'acord, malgrat alguns matisos o poca esperança de compliment, com va ser el cas de Gent de l'Escala.

Al mateix ple d'ahir es va aprovar  sol·licitar al departament d'Ensenyament de la Generalitat l'establiment d'un Pla Educatiu d'Entorn a l'Escala. Pla adreçat a infants i joves d'entre 0 i 20 anys, amb especial atenció als més vulnerables i amb voluntat de garantir l'èxit educatiu de tot l'alumnat i la cohesió social. Questió aprovada, com la moció, també per unanimitat.Abans s'havia complert el tràmit d'aprovar la massa salarial del personal laboral de l'Ajuntament, ara mateix de poc més de 2,2 milions d'euros. I s'havia aprovat també l'increment dels ajuts a les colles de carnaval per a la construcció de carrosses, que passa de 650 a 750 euros.L'únic punt on va caldre votació va ser el de la ratificació de l'acord d'aprovació provisional del Pla de delimitaciói de l'Horta Vella. Un tema que es remunta a 2009, aprovat definitivament el 2012, però posteriorment recorregut al contenciós administratiu i que va obligar a reprendre de nou tota la tramitació. Després d'haver rebut el mes de novembre passat tota la documentació de la Comissió Territorial d'Urbanisme i haver-ne fet la publicitat corresponent, corresponia al ple de fer-ne aquesta aprovació.  S'hi van abstenir els regidors d'ERC, de Gent i d'Alternativa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar