Publicitat
Publicitat

Talls de circulació a Viladamat contra els macro parcs de renovables

Diverses associacions ecologistes i Unió de Pagesos s'han mobilitzat a Viladamat contra els macro parcs d'energies renovables, tallant la carretera al trànsit en els dos sentits de la marxa. La protesta es centrava en els parcs  projectats al Golf de Roses i a l'Albera. 

Aquest dissabte, durant dues hores, de 11 a una del migdia,  ecologistes i pagesos van fer  talls intermitents de circulació a la carretera de Viladamat en els dos sentits de la marxa tot protestant contra els projectes d'instal·lació de macro parcs eòlics, tant l'eòlic marí a la Badia de Roses com el terrestre situat a l'Albera, per l'impacte mediambiental, social i econòmic que podrien suposar.Va ser una acció de protesta i a la vegada informativa, ja que es van donar explicacions i repartir tríptícs a més d'un miler de conductors, també sobre el PLEMCAT, el parc eòlic experimental impulsat per la Generalitat.Aquest acte va ser coordinat amb la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa.

Hi ha participat l'Associació  Stop Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord.

En el mateix sentit s'expressava el Fòrum l’Escala-Empúries.

La pagesia es veu afectada sobretot per la connexió del possible parc eòlic marí amb la resta de la xarxa elèctrica.

Amb les concentracions es vol exigir als Governs que impulsin una implementació de renovables sostenible, que  prioritzi les instal·lacions d'autoconsum a les llars i a les empreses, que promogui les comunitats energètiques, els projectes públics i les iniciatives locals amb participació ciutadana i que prioritzi la instal·lació de grans projectes de renovables en espais com autopistes o polígols industrials, o espais  en estat d’abandonament.

També donaven suport a l'acció la IAEDEN-Salvem l’Empordà, ALLIMO i SOS Costa Brava.© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar