Publicitat
Publicitat

El Diumenge de Rams dóna la benvinguda a la Setmana Santa

La benedicció de Palmes i Palmons el Diumenge de Rams, marca l'inici de la Setmana Santa. Amb aquest gest, la religió catòlica recorda l'entrada de Jesús a Jerusalem. A l'Escala, com cada any, la plaça de l'església ha estat el lloc escollit per beneir les palmes, palmons i els brots de llorer i olivera.

L'Escala ha donat la benvinguda a la Setmana Santa, com cada any, amb la benedicció de les palmes, palmons, brots de llorer i olivera. La tradició diu que s'ha d'anar ben mudat i estrenar, com a mínim, una peça de roba. Això és el que recomana el refrany i a l'Escala sembla que s'ha complert. 

La benedicció començava aquest any una mica més aviat que els altres anys, ho feia puntual a 1/4 de 12 del migdia, amb una temperatura molt agradable i amb una benvinguda per part de mossèn Martí. Qui uns minuts després, beneïa a tots els assistents. Nombroses famílies i, sobretot, avis i néts, un any en què l'absència de gent jove també s'ha notat. 

El dia de Rams, per a la religió catòlica commemora l'entrada de Jesucrist a Jerusalem dalt d'un ruc i acompanyat dels seus deixebles coincidint amb la celebració de la Pasqua jueva. Segons l'Evangeli aquest fet va ocórrer a l'inici de l'última setmana de la seva vida, junts abans del sant sopar. Per tant, la festa del Diumenge de Rams és l'inici del que es coneix com la narració de la Passió de Crist. Per recordar l'escena els feligresos compren palmes, palmons i branques de llorer, que són beneïdes.

Acabada la benedicció per part de mossèn Martí, els fidels s'adreçaven cap a l'interior de l'església de Sant Pere per seguir la missa.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar