Publicitat
Publicitat

Més de 200 cantaires pel 200 anys del naixement de Josep Anselm Clavé

La Federació de Cors d'en Clavé ha celebrat aquest matí un concert amb tres cors a l'església de sant Pere de l'Escala. Ha estat un concert inclòs en el gruix d'activitats commemoratives del segon centenari del naixement de Josep Anselm Clavé.

El Cor Alegre de Sants, el cor de la gent gran de Sant Adrià de Besòs i la coral Pep Ventura de Badalona han protagonitzat aquest matí un entranyable concert de cant coral en honor al qui fou un dels fundadors del cant coral modern a Catalunya, Josep Anselm Clavé, de qui enguany es commemoren els 200 anys del seu naixement.

El festival Clavé 200 contempla fer arribar el cant coral per tot el territori català. El concert ha inclòs des de peces típiques per a cant coral, passant per sardanes i havaneres.

L'horari matinal del concert ha provocat que el públic del concert el constituïssin bàsciament els components de les corals que no estaven actuant a l'escenari.El calendari ha volgut que el concert es celebrés just el divendres previ al diumenge de rams, una diada especial en el calendari religiós de Setmana Santa. Mossèn Martí Colomer ha recordat que diumenge la benedicció del ram serà a un quart de dotze, a la plaça, un quart més aviat del que era habitual fins l'any passat.

I és que sortint de la missa de l'Escala, el mateix mossèn ha d'oficiar la missa a Sant Martí d'Empúries, a la una.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar