Publicitat
Publicitat

Més divisió que mai en el món independentista

ANC no presentarà la Llista Cívica a les eleccions al Parlament, però la divisió interna és evident. Des de la secretaria nacional s'agraeix a la territorial de l'Escala haver organitzat la xerrada informativa amb arguments pel sí i pel no.

Amb una participació indefinida d'associats de l'Assemblea Territorial de l'Escala, donat que només s'han facilitat els resultats globals a nivell nacional, l'ANC ha decidit NO presentar la Llista Cívica a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. La territorial de l'Escala havia donat llibertat de vot als seus socis organitzant una xerrada amb dos convidats, un a favor i un altre en contra d'aquesta llista. A la consulta van votar-hi més de 7500 persones i el resultat dóna un empat tècnic, en què l'opció contrària a la llista va ser l'opció més votada però amb una diferència mínima d'un 1,3% per sobre del sí. Des de la secretaria nacional d'ANC, l'escalenca Rosa Caballero ha agraït el fet que la territorial de l'Escala fos de les úniques, junt amb Girona, que hagués organitzat un acte divulgatiu amb arguments tant a favor com en contra. Pel que fa a la votació en sí, destacava l'alta participació obtinguda.

El resultat tant ajustat posa de manifest una divisió interna evident. Tant és així que hi ha sectors de l'ANC que ja han demanat la dimissió de la presidenta Dolors Feliu i d'altres representants com el coordinador de la comissió d'estratègia i discurs. Dimissions que, si arribessin, no sorprendrien a Rosa Caballero.

La llista no es presentarà, però ahir es va saber que sí que ho farà Solidaritat Catalana per la Independència. Mostra evident de la creixent divisió del món independentista, que podrà optar, almenys, entre quatre opcions favorables a la independència: ERC, Junts, CUP i Solidaritat. I falta per veure si n'hi haurà encara una cinquena, la que promouen Clara Ponsatí i Jordi Graupera, que ja han manifestat la intenció de fer-ho amb una marca anomenada Alhora i per a la qual han començat el període de recollida de signatures.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar