Publicitat
Publicitat

Reivindicació de la ballarina Àurea de Sarrà

Eusebi Ayensa reivindica la figura de la ballarina catalana Àurea de Sarrà, a qui considera una de les grans oblidades de la cultura catalana. De Sarrà va triomfar als anys vint del segle passat, amb actuacions mítiques a Atenes.

Amb moitu del cinquantenari de la mort de la ballarina Àurea de Sarrà, l'hel·lenista Eusebi Ayensa va reivindicar la seva figura en la conferència de clausura de les divuitenes jornades de formació de llengües clàssiques de Catalunya, que divendres i dissabte passat es van fer entre Empúries i Ullastret, amb participació d'una setantena de professors. Àurea de Sarrà, nascuda a Barcelona el 1889 va morir a Arenys d'Empordà el 1974. És considerada una de les principals representats de la dansa clàssica al nostre paìs, emmarcada en el moviment noucentista, amb passió per recuperar les arrels gregues de Catalunya des del camp de la dansa. El personatge ha caigut en l'oblit i per això Ayensa fa un crit d'alerta per reivindicar-la.

De Sarrà va ser autodidacta, ella mateixa es feia les seves robes, les seves coreografies i ella decidia les músiques clàssiques que acompanyaven els seus cants plàstics, que era com definia les seves coreografies. De fet, l'acte es va acabar amb un tastet del muntatge que la companyia de dansa contemporània CobosMika, de Palamós, està preparant sobre Àurea de Sarrà. La part que es va poder veure és una actualització de la peça històrica sobre el personatge bíblic de Salomé.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar