Publicitat
Publicitat

Cargol i Gelpí assisteixen, a l'Escala, a la primera Copa Catalana de Vela Adaptada

Aquest ha estat un cap de setmana històric per la vela adaptada. Per primera vegada s'ha disputat la Copa Catalana i ha estat a l'Escala. Fins a nou regatistes de diferents clubs no s'han volgut perdre aquesta cita. És un pas endavant per un esport que encara no és considerat com a paralímpic.

Competició inèdita, sense precedents. La Copa Catalana de Vela Adaptada s'ha disputat per primera vegada a la història. I la sort és que el primer escenari ha estat el Mar d'Empúries. L'esport és apte per tothom, és un dret. La competició ha estat organitzada pel Club Nàutic per delegació de la Federació Catalana de Vela amb la col·laboració Grup Mifas, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava, la Diputació de Girona, Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de l'Escala.

Fins a nou regatistes amb diversitats físiques no van voler perdre's aquest cap de setmana històric. El guanyador va ser canari, Dani Llaca. Els primers catalans classificats Jordi Cargol, Aina Gelpí i Marc Esteban, del Club de Vela Palamós, GEN Roses i del BISC respectivament.

La competició va disputar-se dissabte i diumenge de 12 del migdia a 3 de la tarda i l'entrega de premis era l'últim dia a les cinc de la tarda. No hi va faltar tampoc la foto de família, aquelles que queden en el record. La vela adaptada encara no està considerava com un esport paralímpic. No ho serà el 2028 i veurem si el 2032.

La vela adaptada no ha començat a fer camí aquest cap de setmana a l’Escala. Fa temps que el Club Nàutic hi va posar fil a l’agulla i ara comença a recollir-ne els primers fruits. L’any passat, 266 persones amb diversitat física en el marc del projecte "Per un mar accessible" van apropar-se al club. 

Per alguns regatistes com el palamosí Jordi Cargol, la discapacitat, un cop són a l'aigua la deixen al pantalà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar