Publicitat
Publicitat

Amèrica va ser descoberta abans de l'arribada de Colom?

'Els enigmes nàutics del viatge de Cristòfor Colom' a càrrec de Jordi Millán, inaugura el nou cicle de conferències del Club Nàutic l'Escala. La sala queda petit per acollir el nombrós públic, que no es volia perdre la xerrada de Millán on s'afirmava que Amèrica no va ser descobert per Colom.

 

Amb afirmacions com aquesta, Jordi Millán va fer obrir els ulls al públic assistent a la primera conferència organitzada pel Club Nàutic l'Escala aquest 2024. Enguany iniciada amb els enigmes nàutics del viatge de Cristòfor Colom, i on Millán va presentar diverses proves per acabar amb la teoria dels llibres d'història que Colom va descobrir Amèrica el 1492. Ara ja es tenen coneixements que els vikings i van arribar molts segles abans, igual que els fenicis, els egipcis, els àrabs o els romans. No va ser el primer a descobrir el continent. En canvi, el seu va ser l'últim de molts descobriments i el que va quedar plasmat a tots els llibres.

Millán va aportar moltes proves i també va deixar teories per reflexionar, demostrant que les naus de Colom sabien perfectament on anaven i que buscaven. 

Aquestes alçades queda clar que Colom portava mapes per guiar-se, un motiu més per saber que algú havia fet la ruta abans. Tot i això, abans no era 100% necessari un mapa tal com el coneixem avui en dia. Un bon navegant s'orientava perfectament a alta mar amb les estrelles.

Tot aquest recull d'informació, documents i proves formen part del treball final de grau de Jordi Millán, qui ha deixat clar que l'amor pels estudis no té edat i que mai és massa tard per estudiar de nou.

La conclusió del seu projecte és molt clar: ningú no pot tornar a descobrir Amèrica, però hi ha molta cosa a descobrir sobre el seu descobriment.

La conferència 'Els enigmes nàutics del viatge de Cristòfor Colom' es podrà veure el primer dijous d'abril a les onze de la nit per Canal 10 Empordà i també es podrà consultar a la carta a www.canal10.cat



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar