Publicitat
Publicitat

L'Escala corona la pastisseria Triomf de Barcelona amb el millor xuixo del món

l'Escala va coronar la pastisseria Triomf del Poblenou de Barcelona, com la guanyadora del millor xuixo del món. Hi van competir 14 pastisseries en una jornada que es completava amb un xuixocooking d'Agustí Juhé i una xuixada popular que va repartir 500 xuixos. 

l'Escala ha viscut el diumenge més dolç de l'any, amb la celebració del Concurs Mundial del Xuixo, un certamen que ha alçat la pastisseria Triomf del Poblenou Barcelona com a guanyadora, agafant el relleu de la pastisseria Juhé de l'Escala. 

Fins a 14 aspirants s'han citat a l'Escala per competir al voltant d'aquest dolç farcit de crema. De bon matí els aspirants van presentar els seus xuixos a l'Oficina de Turisme de l'Escala i d'aquí  els van portar fins a l'Alfolí de la Sal on hi tenia lloc la cata per part del jurat i la difícil deliberació entre totes les propostes presentades. Un bon xuixo ha d'entrar tant pels ulls, com pel tast.

Mentre el jurat tenia el difícil paper de triar guanyador o guanyadora, a La Plaja i davant molt de públic, l'Agustí Juhé feia una demostració del procés de creació i cocció del xuixo que el va alçar com a campió ara fa 2 anys. Salvador García i l'Agustí van explicar tot el procés , des de l'amassat i la fermentació de la pasta, el farciment de la crema i els trucs per una bona fritura. 

Era l'avantsala de conèixer el veredicte del jurat, una decisió que va coronar Gisela Bellart i la Pastisseria Triomf de del Poblenou de Barcelona com a millor xuixo del Món 2024.  Era la quarta vegada que la pastisseria Triomf s'hi presentava i finalment ha pogut aconseguir un premi molt merescut. 

Un xuixo que segons el jurat complia amb tots els requisits per l'excel·lència

l'acte es tancava amb una degustació popular de fins a 500 xuixos de la pastisseria Juhé, un fi de festa que va aplegar llargues cues per poder tastar l'estrelal dolça d'aquest diumenge a l'Escala. Un concurs que ha aconseguit ampliar el panorama culinari de l'Escala, més enllà de les anxoves.

La pastisseria Juhé i l'Escala, cedeixen ara per 2 anys la corona de millor xuixo a la Pastisseria Triomf i el Poblenou.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar