Publicitat
Publicitat

Vaga feminista a l'Institut amb seguiment desigual

Bona part de l'alumnat de 3r curs i superiors de l'Institut s'han sumat a la convocatòria de la vaga que el sindicat d'estudiants en motiu del Dia Internacional de la Dona. Una convocatòria amb la qual es vol posar de manifest les mancances que encara hi ha en la qüestió de gènere.

La convocatòria del sindicat d'estudiants per avui 8M vol ser un crit d'alerta contra actituts masclistes, contra la desigualtat de gènere i contra la submissió i les humiliacions que encara massa sovint pateixen les dones. A l'Escala, aquest crit ha estat secundat de forma desigual per l'alumnat de l'Institut El Pedró. Seguiment que oscil·la entre un 10% a primer de batxillerat i un 90% a segon de batxillerat, curs que més l'ha seguit.

Només a partir de 14 anys, és a dir a partir de 3r d'ESO es permet que els alumnes facin vaga, sempre amb autorització per escrit del pare, mare o tutor. Des del centre no es posa en dubte en cap cas aquest dret, però sí que es posa en dubte si darrera l'exercici del dret hi ha realment una reflexió o reivindicació dels motius per aturar l'activitat lectiva.

Pel que fa al que és estrictament el Dia Internacional de la Dona, avui també s'havia convocat, de forma més o menys espontània, algun gest reivindicatiu, especialment a nivell de professorat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar