Publicitat
Publicitat

Es comencen a distribuir gratuïtament productes menstruals reutilitzables

Les cinc farmàcies de l'Escala han començat a distribuir, a partir d'aquesta setmana, productes menstruals reutilitzables de forma gratuïta. Les persones interessades només han de presentar el codi QR, que es troba habilitat a 'La Meva Salut'.

Una copa, una calceta menstrual o un parell de compreses reutilitzables són els productes que, a partir d'aquesta setmana, es poden recollir gratuïtament a les farmàcies de Catalunya. Les persones interessades, un cop han escollit una de les tres opcions, han de presentar el codi QR, que es troba disponible tant a l'aplicació mòbil com al web de 'La Meva Salut'. La seva entrega és immediata sempre que la farmàcia tingui unitats disponibles, en cas contrari, es pot efectuar una reserva que arribarà en un termini màxim de 48 hores.

A l'Escala, la iniciativa s'està desenvolupant amb "total normalitat". Segons han apuntat des de la Farmàcia Lluís Cendra, el programa no ha presentat complicacions i, si bé és cert que esperaven que es produís una alta demanda, tal com va passar amb les mascaretes, de moment les usuàries han vingut de manera esglaonada.

De fet, l'equip de farmacèutics d'aquest establiment de l'Escala ha assegurat que algunes persones ja "tenen clar" quina opció i quina talla triar, mentre que d'altres no estan habituades als productes menstruals reutilitzables, i per això, els professionals també ofereixen assessorament individualitzat.

El repartiment gratuït dels productes per a la regla forma part del Pla integral d'equitat menstrual i climateri, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes. La seva compra i distribució té un pressupost de 8,5 milions d'euros, i la iniciativa estarà disponible fins al 2025.

L'objectiu és fomentar l'educació sobre el propi cos, trencar tabús, acabar amb la pobresa menstrual i promoure la sostenibilitat. De fet, cada any a Catalunya es produeixen al voltant de 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables, a més, s'estima que una dona arriba a gastar més de 3.500 euros en compreses i tàmpax durant el llarg de la seva vida.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar