Publicitat
Publicitat

7 noves tombes excavades a la necròpolis de Vilanera

L'última campanya d'excavacions a Vilanera ha documentat noves tombes de la necròpolis de la primera edat del Ferro. Els treballs s'han centrat en el límit est de l'excavació, on s'han pogut recuperar importants objectes continguts en diferents vasos.

Els treballs arqueològics que es duen a terme al sector de Vilanera, iniciats el 2016 continuen aportant dadesr que permeten ampliar el coneixement de laimportant necròpolis d'incineració que, des del Bronze Final i durant la primera edat del Ferro, va ocupar la part baixa de la vessant sud d'aquest turó. La campanya d'aquest hivern, finalitzada el mes de gener passat, realitzada per arqueòlegs de l'empresa Baula ha excavat i documentat set noves tombes, datades al segle VII aC.

La campanya ha estat impulsada per l'Ajuntament de l'Escala i el Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultura de la Generalitat. Per part del consistori, el tinent d'alcalde Martí Guinart ha ponderat la importància de Vilanera i la voluntat de promocionar la investigació i recerca en aquest entorn.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha donat suport a la campanya tant en els treballs d'excavació com en les tasques posteriors de conservació dels materials recuperats. Vilanera està preprenent una importància cabdal en el coneixement del poblament de l'entorn d'Empúries en els segles anteriors a l'establiment de l'enclavament colonial grec.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar