Publicitat
Publicitat

La tramuntanada supera els 100km/h a l'Escala i deixa alguns desperfectes

L'episodi de tramuntana negre que es va iniciar ahir s'ha intensificat de matinada amb ratxes de fins a 101km/h a l'Escala i 122km/h al entorn del Montgrí. Ha estat l'episodi més violent des de fa un parell d'anys. El fort vent ha causat desperfectes al sostre dels magatzems de la Confraria de pescadors i algun arbres tombats .

La tramuntana ha arribat amb violència a l'Escala, l'episodi que es va entaular ahir a migdia ha deixat ratxes de fins a 101km/h al municipi, on sobretot s'ha deixat sentir entre la matinada i el matí. A l'entorn del Montgrí, la tramuntana encesa ha arribat fins els 122km/h, en l'episodi més potent dels darrers dos anys. 

La ventada ha tingut el pic entre la matinada i matí, quan la gropada encesa ha deixat veure imatges d'un mar ple de polvareus. Les onades, dins la Badia han arribat a superar els 3m d'alçada, amb maregassa. Un episodi de tramuntana negre que fins i tot ha deixat escapar algun plugim, en un panorama de cel gris, gens típic quan bufa vent del nord. 

La tramuntanada ha causat diversos desperfectes al municipi, entre els més importants destaca l'enlairament de part del sostre dels magatzems de la Confraria de Pescadors de l'Escala. S'han aixecat diverses plaques dels sostre que amenaçaven en sortir voleiant i provocar una situació de perill pels vianants i pescadors. 

La zona s'ha acordonat per tal d'evitar mals majors i s'està a l'espera que baixi el vent per permetre l'actuació dels bombers. 

Tendals trencats, senyals de trànsit tombades i la sorra voleiant pels passejos i carrers de primera línia de mar, han estat els altres efectes d'aquesta gropada encesa. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar