Publicitat
Publicitat

Els pagesos empordanesos tornen a tallar l'AP-7 i l'N-II

El sector primari protagonitza aquest dimarts una nova jornada de protestes arreu del territori. A l'Alt Empordà, agricultors i ramaders han tornat a tallar l'AP-7 i l'N-II a Pontós, i de moment, l'aturada es preveu indefinida.

La protesta dels pagesos a l'Alt Empordà ha començat a dos quarts d'una de la matinada amb una marxa lenta, que ha desembocat amb el tall de la circulació a l'AP-7 i l'N-II a Pontós. Els agricultors i ramaders no volien reviure les situacions de tensió viscudes en la darrera concentració amb els Mossos d'Esquadra, i per això, els tractors han ocupat les vies des de la mitjanit, alhora que s'han cremat objectes i s'han llençat arbres a la calçada.

A l'autopista, els pagesos han buidat diversos camions, que transportaven fruites i verdures provinents del Marroc. Entre els productes, segons apunta l'ACN, hi havia mongetes verdes i tomates, que han recollit tres furgonetes del Banc dels Aliments. Cap a les onze del matí, els concentrats també han obert temporalment un carril i han deixat sortir els vehicles que feia hores que estaven atrapats a l'AP-7. El tall, però, es manté en ambdós sentits de la marxa.

De moment, l'aturada es preveu indefinida, tot i que els pagesos han assegurat estar amatents de la reunió prevista aquest migdia amb els representants de Revolta Pagesa i la conselleria d'Acció Climàtica. Les proclames, com en les anteriors jornades de protesta, es mantenen inamovibles. Així doncs, els agricultors i ramaders clamen millores pel sector, tals com la reducció de la burocràcia, la flexibilització de la política agrària comuna (PAC), la lluita contra la competència deslleial que consideren que pateixen de proveïdors de fora de la Unió Europea o la implementació de mesures per pal·liar els efectes de la sequera.

Arran de les afectacions al trànsit, a l'Alt Empordà a l'autopista es fan desviaments per la sortida 4 (Figueres) en sentit sud, i per la sortida 5 (l'Escala), en sentit nord. A l'N-II a Pontós per la GI-623, i en sentit sud cap a C-31 i C-26. Com a conseqüència, la circulació de vehicles és intensa en altres carreteres del territori, com l'N-II entre Figueres i Vilamalla, la C-31 entre Siurana i Vilamalla o la C-26 entre Borrassà i Navata.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar