Publicitat
Publicitat

El ple recolza el Manifest del Consorci del Ter

El ple de l'Ajuntament de l'Escala se suma a la carta-manifest del Consorci del Ter en què es denuncia que les restriccions de cabal suposen un clar atemptat ecològic al Ter. El manifest considera que s'ha abusat del riu i s'ha menyspreat la solidaritat de la seva gent.

La greu situació de sequera que pateix el país ha encès totes les alarmes i les mesures urgents per paliar-ne els efectes estan provocant que organismes com el Consorci del Ter aixequin la veu. Aquest organisme, format per 71 ajuntaments i 5 consells comarcals de la conca del riu Ter ha redactat una carta-manifest amb el qual vol posar de manifest que el riu pateix una situació de càstig continu al seu medi natural. Per això demana revocar l'acord de cabals mínims en temps de sequera, replantejar el model actual d'administració hidràulica, exigir al govern de la Generalitat que garanteixi l'aigua per al territori de la conca del Ter i satisfer el deute amb el territori per rescabalar els danys i perjudicis causats pel transvasament, que es va iniciar als anys seixanta.L'Ajuntament de l'Escala no forma part del Consorci del Ter, ja que el seu terme municipal no llinda amb el curs del riu. Però sí que l'aqüífer des d'on el municipi s'abasta d'aigua potable  es nodreix del Ter, el govern municipal ha considerat oportú sumar-se a la carta-manifest. Ahir va ser debatut al ple ordinari.

El posicionament de l'Ajuntament va ser quasi unànim, en la mesura que tots els grups municipals a excepció d'EnComú l'Escala que s'hi va abstenir. N'escoltem els fragments més significatius dels respectius posicionaments.

El portaveu d'EnComú l'Escala, Albert Pons, argumentà l'abstenció perquè el text no fa cap referència als models d'agricultura extensiva i el sector turístic que considera que exploten els recursos hídrics.

Intervenció resposta pel mateix alcalde.

El Consorci del Ter està format per 71 ajuntaments i 5 consells comarcals de la conca del Ter. Representa al 100% de la població riberenca dels rius Ter i Freser, un total de 284.331 habitants (dades 2023).



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar