Publicitat
Publicitat

La poesia d'en Papasseit omple la Biblioteca de l'Escala

l'Espectacle poètic, literari i musical sobre l'obra de Salvat-Papasseit omple de gom a gom la sala d'actes de la Biblioteca Víctor Català. Ramon Manent, director de l'espectacle, s'ha fet acompanyar de Mercè Pàmies, Baltasar Fonts i Ferran Martínez en un repàs per 23 obres del poeta. 

 Ramon Manent, amb una sala d'actes de la Biblioteca plena a vessar, donava inici a un espectacle de re-estrena al voltant de l'obra del poeta avantguardista Joan Salvat-Papasseit. Un repàs per 23 obres que combinava la recitació poètica de Baltasar Fonts, el paper de cantautor d'en Ramon Manent, la destresa en l'acordió de Ferran Martínez i el repàs narratiu per la vida de Salvat-Papasseit a càrrec de la Mercè Pàmies. 

Sota el títol de Primavera d'hivern, primavera d'estiu, Ramon Manent ha posat música original a 20 de les 23 peces que es van interpretar, mentre que Ferran Martínez n'és autor de l'Enamorat li deia. La interpretació seguia un ordre cronològic prou marcat en la vida de Papasseit, entre el 1919 i el 1925. 

El recital que té els seus orígens els anys 90, també amb direcció d'en Ramon Manent i el grup Bitaina,  suposava una gran novetat per l'equip que l'acompanyava en aquesta ocasió, com és el cas de Baltasar Fonts que feia el paper de rapsoda. 

Papasseit és reconegut com a poeta del poble, sovint també contracultural i incisiu

Enguany la Generalitat ha declarat el 2024 com a Any Papasseit, degut al centenari de la seva mort. Un 2024 que servirà per repassar i recórrer la vida i obra d'un dels autors més significatius del segle XX en llengua catalana. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar