Publicitat
Publicitat

La cultura com a avantguarda de l'Escala

Els atractius del model cultural de l'Escala es tornen a posar en valor en la reunió del Consell de Cultura. La trobada anual d'aquest organisme consultiu va repassar les xifres i projectes de serveis culturals com els museus, la biblioteca o les activitats promogudes des de diferents entitats locals.

L'activitat cultural de l'Escala durant l'any 2023 va tornara  ratllar un any més el miler d'actes programats, 991 en total, entre els organitzats directament per l'Ajuntament, els promoguts des d'entitats locals o des d'organismes aliens. Així es va constatar en la reunió del Consell de Cultura i Patrimoni celebrada dissabte a la sala d'actes de la Biblioteca. La xifra és pràcticament idèntica a la de l'any passat i és un argument afegit per aconseguir la tant esmentada descentralització de la temporada turística.

En el repàs que es va fer a la trobada d'enguany del consell, es van destacar les xifres dels museus de l'Escala.

A la biblioteca Víctor Català, el 2023 es van fer més de 140 activitats. Les visites rebudes a la biblioteca més les persones que han gaudit d'aquestes activitats han sumat més de 25000 assistències.

Un punt a tenir en compte en el panorama cultural escalenc és l'aportació de les entitats, amb les quals l'Ajuntament hi col·labora a través de convenis anuals.

Una de les xifres més destacades de 2023 són les més de 140 mil visites rebudes al Museu d'Empúries. 

Al consell de dissabte es va comentar també l'activitat d'entitats com la Càtedra Víctor Català i la Fundació Iberia Graeca. La suma de tot plegat fa que la valoració general de l'activitat cultural i de promoció del patrimoni local sigui ben positiva.

El Consell Assessor de Cultura i Patrimoni, creat el 2011, es reuneix un cop l'any i el formen tnat representants polítics municipals com tècnics dels diferents espais i equipaments públics i privats de l'Escala. La reunió d'enguany es va fer a la sala d'actes de la Biblioteca Víctor Català.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar