Publicitat
Publicitat

Avui, l'Any Salvat-Papasseit a la Biblioteca Víctor Català

Avui, a les 18:30h s'estrena a la Bibloteca Víctor Català l'espectacle Primavera d'hivern, primavera d'estiu un espectacle literari on es barrejarà la música i la poesia. Hi actuaran Ramon Manent, Ferran Martínez, Baltasar Fonts i Merçè Pàmies. 

Aquest 2024 fa 100 anys que el poeta barceloní Joan Salvat-Papasseit va morir. En motiu d'aquest centenari, la Generalitat ha declarat el 2024 com a any Papasseit i arreu del país s'han programat actes i espectacles per recordar la figura d'aquest poeta avantguardista. Fou un poeta autodidacta, que va morir amb tan sols 30 anys. 

A l'Escala, aquesta tarda es re-estrenarà un espectacle literari, poètic i musical al entorn de Papasseit. Serà a les 18:30h a la Biblioteca Víctor Català, amb el títol Primavera d'hivern, primavera d'estiu. Un recital que té els seus orígens els anys 90 també amb direcció d'en Ramon Manent i el grup Bitaina. 

Serà un recull de poemes, proses i moments de la vida de Salvat-Papasseit amb l'actuació de Ramon Manent amb veu i guitarra, Ferran Martínez al acordió, Baltasar Fonts com a rapsode i Mercè Pàmies a la narració. 

l'Obra de Salvat-Papasseit ha estat musicada per diversos cantautors, com ara Lluis Llach, Ovidi Montllor, Josep Tero i Joan Manuel Serrat. Malgrat la seva curta vida, la seva obra va arribar fins la dotzena de publicacions. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar