Publicitat
Publicitat

Empúries ha rebut 140.309 visitants durant l'any 2023

Empúries va rebre durant l'any 2023 més de 140 mil visitants, una xifra equiparable als millors anys prepandèmia. Això és quasi cinc vegades més que les que rep la segona seu del MAC. En l'última reunió del consell rector del MAC queda palesa la bona sintonia amb l'Ajuntament de l'Escala, en l'any que s'ha de renovar el conveni de col·laboració.

A l'última reunió del consell rector del Museu d'Arqueologia de Catalunya va quedar palès com la seu emporitana d'aquest museu és la que rep més de la meitat dels visitants totals que passen per les cinc seus: Empúries, Barcelona, Girona, Ullastret i Olèrdola. Un total de 140.309 persones van trepitjar el recinte històric emporità entre gener i desembre de l'any passat. Per sota Empúries, les seus més visitades son les de Barcelona i Girona, visitades per 33 mil i 32 mil visitants, respectivament. Així es va explicar en l'última reunió del consell rector del MAC, organisme en què hi és representat l'Ajuntament.

El conveni de col·laboració entre Ajuntament i Museu d'Arqueologia de Catalunya es troba actualment prorrogat, a l'espera que se n'elabori i aprovi un de nou. Conveni que ha de reflectir les col·laboracions entre ajuntament i MAC, les activitats qeu es fan dins el recinte arqueològic i els projectes d'excavacions fora del recinte com ara Vilanera, Santa Magdalena i Santa Margarida.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar