Publicitat
Publicitat

L'Escala és al límit del consum d'aigua per habitant

L'Escala és al límit del consum d'aigua per habitant amb 250 litres per dia i persona segons dades de l'ACA. L'Ajuntament creu que el càlcul està malament en no incloure tots els habitants que hi viuen tot l'any ni la quantitat de turistes que a l'estiu visiten el municipi.

A L'Escala, tot i que l'estat d'alerta per sequera és inferior a moltes poblacions de Catalunya, s'han pres mesures per disminuir el consum d'aigua.Seria el cas de posar difusors a les aixetes d'edificis municipals, tancar les dutxes de les platges o regular el rec de l'arbrat públic.Tot i això, si continua sense ploure i no s'abasteixen els aqüífers, la situació es pot complicar.Un dels primers problemes és que l'abastiment és a través de pous, que en estar prop del mar, si baixa el nivell d'aigua dolça, es podria barrejar amb salada.També, si la sequera continua s'hauran de reduir els litres de consum diari per persona, ara mateix al límit, uns 250.

L'Escala considera que les xifres que aporta l'Agència Catalana de l'Aigua no són correctes, ja que parlen de molts menys habitants dels reals que viuen o estiuegen al municipi.

Un altre problema greu és que quasi la meitat de l'aigua que arribi al municipi s'acaba perdent per fuites a les canonades, i no arriba a les llars o a la indústria.Es vol resoldre invertint diners en la millora de la xarxa.

Per molt que plogui serà difícil que els aqüífers es recuperin en breu, i de ben segur s'hauran d'adoptar noves mesures, sobretot de cara a l'estiu.

Són paraules de Robert Figueres extretes de l'entrevista d'aquesta setmana al programa La Casa de la Vila de Canal 10. Es pot trobar íntegre a la carta a www.canal10.cat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar