Publicitat
Publicitat

Una exposició a l'Alfolí commemora els 25 anys de la Beca primavera

L'Escala commemora els 25 anys de la Beca primavera amb una mostra d'obres dels artistes becats a l'Alfolí de la Sal. Ara el consistori prepara ja les negociacions amb la Generalitat per renovar la concessió de la Casa Forestal que acaba al 2033.

L'Alfolí de Sal innagurava aquest dissabte una exposició per commemorar els 25 anys de la Beca de Primavera de l'Escala, en el període entre 1999 i 2023. Un quart de segle ininterromput de creació artística en el marc de la Casa Forestal d'Empúries.

La mostra, que es podrà visitar fins el 14 d'abril pretén ser un recorregut al llarg de totes les creacions artístiques dels guanyadors i guanyadores d'aquest certamen. Marina Bardalet fou la primera guanyadora l'any 1999 i Rosa Gabriela ho ha estat d'aquest 25ena edició. Marina Bardalet encara recorda amb emoció la trucada que en el  llunyà 1999 li va comunicar que n'era la guanyadora .

 

Els artistes guanyadors de la Beca de Primavera de l'Escala, coincideixen en destacar la importància d'aquest certamen en el desenvolupament d ela seva carrera artística.

Una Beca que ha sobreviscut fins i tot a la crisi de la pandèmia i que és referència en l'aposta per la cultura que ha dut l'Ajuntament de l'Escala, al llarg de tots aquests anys i els governs que n'han ocupat l'alcaldia.  

A la inauguració van prendre la paraula Josep Bofill, Alcalde actual de l'Escala, Pep Torne,r Tècnic de Cultura de l'Ajuntament de l'Escala i Josep Maria Guinart, qui n'era alcalde de l'Escala l'any de la primera convocatòria. Guinart  destacava que la Beca de Primavera va adquirir ràpidament projecció internacional. 

 

Amb el pas dels anys, malgrat haver sumat fins a més d'una setantena de participants en alguna convocatòria, ha acabat imperant la qualitat per sobre de la quantitat de participants que opten al reconeixement. 

La Casa Forestal segueix sent un marc incomparable, un indret que permet l'acollida dels artistes i que també no deixa de ser una font d'inspiració i creativitat. 

Aquesta setmana s'obrirà la convocatòria de la 26ena Beca de Primavera i també la 2ª Beca de Tardor de l'Escala 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar