Publicitat
Publicitat

Els pagesos gironins mantenen el calendari de mobilitzacions

Unió de Pagesos a les comarques gironines valora com 'un primer començament' les 18 mesures anunciades ahir pel ministre d'agricultura, tot i que afegeix no sentir-se 'representat' per les organitzacions agràries estatals, presents a la reunió. El sindicat apunta que ara, estan centrats a mantenir les mobilitzacions i, si no es materialitzen les seves proclames, reclamaran a Europa que s'assegui a negociar.

El sector primari de les comarques gironines manté el calendari de mobilitzacions, tot i el paquet de divuit mesures anunciades aquest dijous al vespre pel ministre d'agricultura, pesca i alimentació, Luis Planas. Entre les propostes que el govern espanyol s'ha compromès a tirar endavant, hi ha la creació d'una agència estatal d'informació i control alimentari per a augmentar la capacitat d'inspecció, la simplificació de la càrrega administrativa amb l'eliminació de l'obligatorietat d'implantar el quadern digital del camp o la flexibilització en alguns punts de la política agrària comuna (PAC).

En concret, les mesures són fruit d'una reunió que el ministre va efectuar amb les organitzacions agràries Asaja, COAG i UPA. Des d'Unió de Pagesos a les comarques gironines valoren l'anunci com 'un primer començament', tot i que discrepen amb la Llei de la Cadena Alimentària que, segons expliquen, 'més enllà de sancionar, l'administració hauria d'acompanyar als professionals'. A més, el sindicat assegura no sentir-se 'representat' per les organitzacions estatals, presents durant la trobada d'ahir.

Així doncs, els agricultors i els ramaders de les comarques gironines mantenen les mobilitzacions previstes, sense defugir del calendari de les negociacions. En aquest sentit, els professionals es desplaçaran el 21 de febrer a Madrid per protestar davant les portes del Ministeri d'Agricultura, mentre que el 23 hi ha programada una reunió a Barcelona amb el secretari general d'agricultura i alimentació, Fernando Miranda. Després de les trobades, si no es materialitzen els acords, el sector gironí estudia realitzar una nova jornada de protestes pel 28 de febrer, amb l'objectiu final d'asseure a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, a la taula de negociació.

En el Parlem d'aquest divendres de Canal 10 Empordà hi ha com a convidat Narcís Poch, coordinador territorial d'Unió de Pagesos a les comarques gironines. L'entrevista es podrà visualitzar sencera a partir de les vuit del vespre per la TDT i a la carta, a la pàgina web de Canal 10 Empordà.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar