Publicitat
Publicitat

25 anys de la beca de primavera

Una exposició commemora el 25è aniversari de la Beca de Primavera de l’Escala. S'estrena dissabte i en ella s'hi podran veure obres cedides pels 25 artistes guanyadors. La beca ja és de les més longeves de totes iniciatives semblants que es convoquen a Catalunya.

Dissabte al migdia s'inaugurarà a l'Alfolí de la sal l'exposició retrospectiva dels 25 anys de beques de primavera. Una idea nascuda l'any 1999 amb la voluntat d'ajudar a estimular la creació en les arts plàstiques i que ha tingut sempre com a atractiu principal que l'artista guanyador gaudeix d'una estada de tres mesos a la casa forestal de Sant Martí d'Empúries, en un entorn paisatgístic i històric privilegiats. El gruix de la mostra que s'estrena dissabte el conformen les obres que cada artista guanyador d'una beca de primavera han cedit cada any al fons d'art municipal.

Al llarg d'aquests 25 anys, la beca ha evolucionat i ha crescut en reconeixement i prestigi arreu. Així ho considera almenys el regidor Martí Guinart.

L'exposició s'estrena dissabte al migdia i es podrà visitar fins el 14 d'abril. Paral·lelament, l'Ajuntament ja està preparant la convocatòria de la 26a edició de la beca, les inscripcions de la qual s'obriran aviat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar