Publicitat
Publicitat

La rua de Carnaval comptarà amb un espai per a persones amb mobilitat reduïda

El Carnaval a l'Escala ha arrencat aquest divendres a les escoles del municipi. La rua de carrosses i comparses, acte central de la festivitat, es succeirà diumenge al matí i enguany, entre les novetats, s'habilitarà un reservat per a persones amb mobilitat reduïda.

Cap de setmana de confeti i disfresses a l'Escala amb motiu del Carnaval. Si bé és cert que la programació en el municipi es manté intacta i segueix la dinàmica familiar de les anteriors edicions, la rua de carrosses i comparses presenta enguany, dues novetats pel que fa a l'accessibilitat i al jurat.

Així doncs, les persones amb mobilitat reduïda podran seguir, per primera vegada, la cercavila des d'un espai reservat a la Plaça de les Escoles. En aquest sentit, s'ha instal·lat una tarima amb una rampa d'accés, a més, d'unes baranes que delimiten el perímetre. La voluntat, segons el consistori, és "consolidar la mirada inclusiva" en el gruix de les activitats anuals.

L'altra novetat recau en el jurat, que enguany, no es mantidrà estàtic durant la cercavila, sinó que efectuarà les deliberacions en diferents punts i moments del recorregut. La rua de carrosses i comparses comptarà amb les creacions de 15 colles, 8 locals i 7 foranies, que desfilaran des de l'Avinguda Girona fins al Carrer Enric Serra. A causa dels talls de circulació que s'efectuaran a les vies, la policia local recomana venir amb antelació i aparcar els vehicles personals lluny dels trams afectats.

El Carnaval a l'Escala ha començat aquest divendres amb la participació de l'alumnat dels centres escolars del municipi. Han realitzat una festa de disfresses i una desfilada amb música. Demà, dissabte, la programació s'adreça als infants, mentre que a la mitjanit es durà a terme el ball pels majors de setze anys a la Sala Polivalent. El diumenge serà el torn de la gran rua i el dinar de colles, per acabar el dilluns amb el dinar de germanor i els posteriors, jocs musicals.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar